8.10.2022 · Lukuaika hieman alle kaksi minuuttia (431 sanaa)

Poistoa on Varsinais-Suomen vuoden yritys

Poistoa on palkittu 8.10.2022 järjestetyssä Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Varsinais-Suomen vuoden yrityksenä. Poistoa on Suomen suurin homesiivoukseen erikoistunut yritys. Alle kymmenessä vuodessa se on kasvanut sata henkilöä työllistäväksi kolmen miljoonan liikevaihdon yritykseksi, joka on oman alansa suunnannäyttäjä.

Kuva: Poistoan perustaja Niina Kesti sekä Poistoan toimitusjohtaja Vesa Virtanen ovat silminnähden tyytyväisiä Varsinais-Suomen vuoden yritys -palkinnon saamisesta. 

Poistoa Oy Varsinais-Suomen vuoden yritys

Tieto valinnasta sai Poistoan perustajan Niina Kestin sädehtimään ilosta.

– Olen joskus salaa haaveillut paikkakuntakohtaisesta vuoden yrityspalkinnosta, mutta en osannut kuvitellakaan, että työmme palkittaisiin maakunnan pääpalkinnolla. Tämä tuntuu siis superhienolta tunnustukselta työllemme!

Kesti lähettää lämpimät kiitokset palkinnon myöntäjälle sekä koko tiimilleen.

– Haluan kiittää Varsinais-Suomen Yrittäjiä erittäin suuresti ja ymmärrän, että palkinnon olisi ansainnut moni muukin yritys. Valinta oli varmasti vaikea ja siksi olen asiasta erittäin kiitollinen ja onnellinen. Lämpimät kiitokseni lähtevät myös kaikille Poistoan asiakkaille ja työntekijöille.

Hurjaan ja hallittuun kasvuun vauhtia tutkimusyhteistyöstä

Poistoan perustivat sisarukset Niina Kesti ja Simo Juurinen vuonna 2013. Sana onnistuneista projekteista kiiri nopeasti, ja Poistoasta kasvoi muutamassa vuodessa Suomen suurin homesiivoukseen erikoistunut yritys. Poistoalla on yli sadan ammattilaisen tiimi, ja yrityksen vuosittainen liikevaihto on noussut kolmeen miljoonaan euroon.

Poistoa on alusta saakka tehnyt monenlaista tutkimusyhteistyötä muun muassa Aalto-yliopiston, Tampereen yliopiston ja Työterveyslaitoksen kanssa.

– Innovoimme tutkimukseen pohjautuen ainutlaatuisia palveluita, joiden ansiosta sisäilmaongelmakohteet voidaan puhdistaa käyttökelpoisiksi irtaimistoa myöden.

Poistoa on perustanut omiin tiloihinsa Suomen laajimman puhdistuslinjaston, missä yrityksen ammattilaiset antavat uuden elämän kosteus- ja homevauriokohteissa olleille irtaimistoille.

– Olemme kyenneet monistamaan osaamistamme sekä kehittämään toimintaamme koko ajan muuttuvassa ympäristössä. Vahvuutemme on monimuotoisen asiakasympäristön hallinta nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Tänä päivänä kilpailu vaatii jatkuvaa ajan hermolla pysymistä, Kesti kertoo.

Poistoa oli myös luomassa Suomeen homesiivouksiin erikoistuneiden yritysten auktorisointia ja on luonnollisesti itse yksi harvoista auktorisoiduista toimijoista alalla.

Merkittävä tunnustus

Vuoden yritykset Varsinais-Suomessa valitsee Varsinais-Suomen Yrittäjien vaalivaliokunta. Paikallisyhdistykset tekevät valiokunnalle esitykset palkittavista yrityksistä.

Varsinais-Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Hakkarainen alleviivaa palkintojen merkitystä.

– On hienoa nostaa esiin ja palkita monipuolisia, hienoja varsinaissuomalaisia yrityksiä. Haastavat ajat vain jatkuvat, mikä osin lisää yrittäjiltä yrittäjille jaettavan palkinnon arvoa. Onnittelen kaikkia palkittuja lämpimästi, Hakkarainen sanoo.

Poistoa on saanut ennenkin tunnustusta työstään. Niina Kesti pitää vuoden yritys -palkintoa suuressa arvossa.

– Kyseessä on tunnettu toimialarajat ylittävä palkinto. Kyllä tätä täytyy pysähtyä fiilistelemään, vaikka maanantaiaamuna arki jatkuukin täyttä vauhtia.