29.11.2019 · Lukuaika kolme ja puoli minuuttia (504 sanaa)

Kaksi palkintoa samana päivänä

Puhtausalan edelläkävijä Poistoa Oy pokkasi torstaina kaksi tunnustusta: Yritys sai Työturvallisuusteko 2019 Varsinais-Suomessa -palkinnon ja yrittäjä Niina Kesti Kiinteistötyönantajat ry:n kultaisen ansiomerkin.

Varsinais-Suomen Yrittäjät ja LähiTapiola Varsinais-Suomi palkitsivat Poistoa Oy:n Työturvallisuusteko 2019 Varsinais-Suomessa -palkinnolla torstaina 28.11.

Valitsijaraadin mukaan Poistoa on tehnyt pitkäjänteisesti tapaturmia vähentävää, ennakoivaa työtä. Tästä ovat esimerkkeinä henkilösuojainten käyttö töissä, joissa määräykset eivät niitä edellytä, sekä säännöllinen ”läheltä piti” -tilanteiden läpikäyminen ja niistä oppiminen henkilöstön kanssa.

– Poistoa Oy nousi kisan voittajaksi selkeiden, konkreettisten ja tuloksellisten työturvallisuustekojen vuoksi, kertoo Varsinais-Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Hanna Munter.

Kilpailuun otettiin syksyn 2019 ajan vastaan ilmiantoja ja ilmoittautumisia. Raatiin kuuluivat myös LähiTapiola Varsinais-Suomen liiketoimintajohtaja Raimo Rytö ja Suomen Turvakauppa Oy:n toimitusjohtaja Jani Rämänen. Rydön mukaan monet työtapaturmat ovat vältettävissä, ja siten sekä inhimillisiä vaurioita että yrityksen kuluja on mahdollista vähentää ja ehkäistä.

– Poistoan ennakoiva asenne näkyy alalle poikkeuksellisen alhaisena tapaturmatilastona. Asioihin voi vaikuttaa itse, kyseessä eivät yleensä itse asiassa ole kovinkaan vaikeat toimenpiteet, Rytö muistuttaa.

Tiimityötä ja nostetta koko alalle

Palkinnon vastaanottivat Varsinais-Suomen Yrittäjien vuosikokouksen yhteydessä Turussa torstai-iltana yrittäjä, rakennusterveysasiantuntija (RTA) Niina Kesti, toimitusjohtaja Vesa Virtanen ja kehittämisvastaava Aleksi Kautto.

Kesti toteaa, että työturvallisuus on tiimityötä, johon osallistuu yrityksen jokainen työntekijä. Sisäilmaongelmiin erikoistunut Poistoa on kasvanut nopeasti yli sata ammattilaista työllistäväksi valtakunnalliseksi toimijaksi.

”Palkinnot ovat tunnustuksia koko alalle ja ne lisäävät työntekijöiden oman työn arvostusta”

—  Niina Kesti

– Kiitän sekä raatia että kaikkia työntekijöitämme, että olemme voineet onnistua työturvallisuuteen liittyvissä asioissa näin hienosti. Työturvallisuudesta huolehtiminen on aito tapa välittää sekä tehdä hyvä ja turvallinen työpaikka kaikille työntekijöille. Tänä päivänä yrityksissä keskitytään niin moniin asioihin, osa pelkkään tulokseen, toiset markkinointiin tai asiakashankintaan. Tällöin työturvallisuusasiat saattavat helposti unohtua muun kiireen keskelle.

Niina Kesti sai samana päivänä myös Kiinteistötyönantajat ry:n kultaisen ansiomerkin, joka myönnetään poikkeuksellisen ansiokkaasta tai pitkäaikaisesta toiminnasta alan hyväksi.

– Kiinteistötyönantajat ry haluaa kultaisella ansiomerkillä osoittaa tunnustusta kiinteistöpalvelualan hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä. Niina Kesti on tehnyt ansiokasta ja uraauurtavaa työtä puhtaan sisäilman ja homeasioiden parissa, perustelee liiton toimitusjohtaja Pia Gramén.

Kesti toivoo tunnustusten lisäävän puhtausalan arvostusta ja tietoisuutta yhteiskunnassa entisestään. Hän uskoo alan kasvunäkymien jatkuvan, sillä sisäilmakysymykset ovat erittäin ajankohtaisia koko maassa. Yrittäjä korostaa siivoustyön merkitystä.

– Tuntuu ihan huikealta, kaksi palkintoa samana päivänä. Perinteisesti puhtausalaa ei ole palkittu tällaisilla foorumeilla. Palkinnot ovat tunnustuksia koko alalle ja ne lisäävät työntekijöiden oman työn arvostusta, Niina Kesti iloitsee.