3.10.2023 · Lukuaika alle kaksi minuuttia (272 sanaa)

Poistoa täyttää 10 vuotta
– Sisäilmayhdistys ry:n artikkeli Poistoasta

Tämä artikkeli on Sisäilmayhdistys ry:n tekemä, ja se on julkaistu alunperin Sisäilmauutisissa.

Kosteus- ja homevauriokohteiden sekä rakennustyömaiden siivouksiin ja puhtaudenhallintaan erikoistunut Poistoa Oy viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlavuottaan. Vuosikymmenen aikana Poistoasta on kasvanut yli 100 henkilöä työllistävä, Suomen suurin homesiivouksiin erikoistunut yritys.

Poistoan vuonna 2013 perustaneet sisarukset Niina Kesti ja Simo Juurinen olivat ennen yrityksen perustamista törmänneet useisiin tarinoihin esimerkiksi kosteus- ja homevaurioituneissa rakennuksissa opiskelevista lapsista ja niissä työskentelevistä aikuisista. He halusivat yhdistää taitotietonsa heitä auttaakseen: alalle syntyi vuosikymmen sitten uudenlainen toimija, joka yhdisti rakennusterveyden ja puhtausalan.

Kuvassa vasemmalta oikealle: myyntipäällikkö Simo Juurinen, aluepäällikkö Sari Ward, toimitusjohtaja Vesa Virtanen ja rakennusterveysasiantuntija Niina Kesti.

– Alkuun, yrityksen perustamisen aikoihin, toimintamme kärki oli niin sanotussa homesiivouksessa. Nykyään Poistoa on keskittynyt erittäin vaativiin siivoustöihin: sisäilmasiivouksiin – kuten mikrobien, kuitujen ja pölyjen poistamiseen – rakennussiivouksiin sekä korkeatasoisiin ylläpitosiivouksiin, Niina Kesti kertoo.

Työsuojelun lause ”Sisäilma on hyvää, jos suurin osa rakennuksen käyttäjistä on tyytyväisiä sisäilman laatuun ja jos sisäilman haittatekijät eivät aiheuta terveydellistä vaaraa” kuvaa Kestistä hyvin sitä, mitä on hyvä sisäilma. Poistoan toiminnalle on selkeä tarve sisäilmaan liittyvien toimijoiden ketjussa.

– Meidän roolimme on suunnitella ja vastata puhtauteen liittyvästä kokonaisuudesta: suunnitella ja toteuttaa sekä irtaimiston että rakennuksen puhdistukset. Vastaamme siis kokonaisuudesta, mm. asiakkaiden ohjeistuksista, irtaimistojen siirtojen suunnittelusta muuttoliikkeen kanssa, laadunvarmistuksesta, puhdistuksista ja tarvittaessa myös niihin liittyvistä mittauksista, Kesti selventää.

– Poistoalla on Turussa Suomen suurin puhdistuslinjasto, jonne toimitetaan koko ajan irtaimistoa puhdistukseen ympäri Suomen.

Lue juttu loppuun tästä >>