4.3.2019 · Lukuaika minuutti (153 sanaa)

Suoraa puhetta sisäilmasta Finnclean Pro -messuilla

Poistoa Oy:n rakennusterveysasiantuntija Niina Kesti oli mukana Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Finnclean PRO 2019 -messujen ensimmäisenä päivänä järjestettävässä paneelikeskustelussa, jossa alan asiantuntijat puhuivat sisäilma-asioista puhtausalan näkökulmasta.

KUVA

Niina tietää, millaiset asiat vaikuttavat erilaisten kiinteistöjen sisäilmaongelmiin. Sisäilmaongelmat eivät ole aina homeongelmia. Kosteus- ja mikrobivaurioiden lisäksi esimerkiksi teolliset mineraalikuidut aiheuttavat usein oireita rakennusten käyttäjille. Paneelissa puhuttivat lisäksi esimerkiksi IV-laitteet ja niiden suodattimet, puhdistusaineet sekä työturvallisuus ja digitalisaatio.

Kestin mukaan sisäilmaan liittyvät puhdistustyöt vaativat erittäin laajaa puhtausalan koulutusta ja ongelmien hoitaminen on luonteeltaan haasteellisia ongelmanratkaisuprosesseja. Ongelmien selvittäminen vaatii vuorovaikutustaitoja ja yhteistyötä eri ammattiryhmien kanssa.

Keskustelemassa olivat Niina Kestin lisäksi Teknokemian Yhdistyksen toimitusjohtaja Sari Karjomaa, Tampereen Ammattikorkeakoulun lehtori Leila Kakko, ja Careerian asiakaspäällikkö Eija Lenkkeri. Paneelin moderaattorina toimi STTL:n toiminnanjohtaja Per-Olof Ekström.