26.3.2020 · Lukuaika hieman alle kaksi minuuttia (435 sanaa)

Puhtaat toimistotilat inspiroivat

Digitoimisto Poutapilven tiloissa on paljon säkkituoleja, upottavia sohvia ja viherkasveja. Tilat inspiroivat luovia ihmisiä, mutta siivousfirmalta tilojen puhtaanapito vaatii paljon.

Poutapilven toimistotilat sijaitsevat vanhassa, 1800-luvulla rakennetussa, arvorakennuksessa aivan Turun sydämessä, korttelin päässä virtaa Aurajoki. 

– Halusimme luoda työntekijöillemme houkuttelevat, puhtaat ja siistit työtilat, jotka tukevat luovuutta ja ideointia, kertoo toimitusjohtaja Juha Harjula.

Poutapilvi muotoilee digitaalisia palveluja viestintään ja markkinointiin. Työ edellyttää tekijöiltään innovatiivisuutta, ajan hermolla pysymistä ja teknologista asiantuntijuutta. Tämän tyyppistä työtä tukevat parhaiten joustavat ja muunneltavat työtilat.

Säkkituoleja ja viherkasveja

Poutapilven käytössä on rakennuksen ylin kerros, yli 450 neliötä. Tilat ovat sokkeloiset, ja toisaalta avointa tilaa on paljon. Yritys on toiminut samoissa tiloissa 12 vuotta.

Tiloissa on paljon upottavia sohvia, keinu- ja säkkituoleja. Lattioita peittävät karvalankamatot ja viherkasveja on paljon. Harjula on itse intohimoinen viherpeukalo.

– Tämän tyyppistä toimistotilaa milleniaalit arvostavat. Henkilöstön viihtyvyys on minulle ykkösjuttu. Ihmisistä huolehtiminen on liiketaloudellisesti järkevää, Harjula kertoo.

– Siistit tilat luovat työviihtyvyyttä. On rauhoittavaa, että jotkut asiat ovat kunnossa alati muuttuvassa maailmassa. Meidän työmme on hektistä, joten on ensiarvoisen tärkeää, että voimme keskittyä olennaiseen. Se onnistuu, kun työskentelytilat ovat puhtaat ja siistit.

Hyviä kokemuksia

– Siivousyrityksen valinta on luonnollisesti toimitusjohtajan tehtävä, mutta osuu kohdalle harvoin. Edellinen firma siivosi meillä yli kymmenen vuotta, kunnes tekijä eläköityi.

Harjula kilpailutti yrityksiä ja päätyi lopulta Poistoaan.

– Poistoa siivosi oman asuinkiinteistöni yleisiä tiloja ja minulla oli taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana heistä hyviä kokemuksia. 

Poistoa siivoaa Poutapilven tilat kerran viikossa.

– Edellytin, että siivous hoidetaan joko arki-iltaisin tai viikonloppuisin, niin ettei se häiritse työntekijöitä.

Ylläpitosiivouksen lisäksi tarvetta tulee myös perussiivoukselle ja vaikkapa ikkunanpesuille.

Vakuuttava työnjälki

– Olen ollut hyvin tyytyväinen siivousjälkeen. Olen siivouksen suhteen hieman nihilisti, ja tarkkailen kyllä, miten siivous on hoidettu.

Poistoa siivoaa Poutapilven tiloja pölyä tehokkaasti sitovilla siivousmenetelmillä, kuten mikrokuitupyyhinnällä ja nihkeillä menetelmillä, joilla estetään pintapölyn joutuminen takaisin hengitysilmaan.

Viikoittaiseen ylläpitosiivoukseen kuuluu esimerkiksi lattioiden imurointi ja pyyhintä, säkkituolien ja sohvien imurointi, kaikkien ulottuvuuskorkeudella olevien vapaiden tasopintojen pyyhintä ja wc-tiloissa saniteettikalusteiden huolellinen puhdistus sekä saunan siivous. Keittiötiloissa puhdistetaan pöytätasojen lisäksi muun muassa roiskekohdat välitiloista, keittiön kaapistojen ovet, jääkaappi ja mikro ulkopuolelta. Lisäksi huomioidaan erityisesti valokatkaisijat, ovenpielet, ovenkahvat ja muut kosketuspinnat kaikissa tiloissa.

– Henkilökunnalta en ole saanut mitään palautetta, joten kaikki on siitä päätellen hyvin. Tiedän, kuinka herkästi jengi moittii, jos keittiö- tai sosiaalitiloja ei ole kunnolla siivottu, Harjula hymyilee.

Haluaistiko lisätietoja ylläpitosiivouksesta?

Päi­vi Heis­ka­nen

Ke­hit­tä­mis­pääl­lik­kö

044 974 4205
pai­vi.heis­ka­nen@pois­toa.fi