11.12.2020 · Lukuaika alle kaksi minuuttia (292 sanaa)

Poistoa Oy tarjoaa vuodenvaihteeksi töitä Turussa 50 henkilölle Suomen suurimmassa irtaimistopuhdistusprojektissa

Olemme voittaneet yhdessä tamperelaisen kumppanimme kanssa toimeksiannon Keski-Suomen Sairaala Novan irtaimiston puhdistushankkeesta. Projekti tuo merkittävästi töitä Varsinais-Suomeen, sillä se vaatii 50 hengen lisärekrytoinnit kahdeksi kuukaudeksi. 

Kuva: Petteri Kivimäki / Keski-Suomen sairaanhoitopiiri

Keski-Suomen sairaanhoitopiirille on valmistunut Jyväskylään uusi sairaala Nova, joka avaa ovensa potilaille tammikuussa. Potilasturvallisuuden takaamiseksi Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on tilannut vanhoista tiloista uuteen sairaalaan siirrettävälle irtaimistolle täydellisen puhdistuksen. Vastaamme työstä yhdessä pirkanmaalaisen kumppanimme kanssa.

– Haluamme toimia mahdollisimman vastuullisesti ja hyödyntää jo olemassa olevaa irtaimistoamme. Hyvän sisäilman laadun takaamiseksi olemme päättäneet kuitenkin puhdistaa kaikki uuteen sairaalaan siirrettävät esineet, jotta mahdollisesti haitallisia mikrobeja ei siirry vanhoista rakennuksista uusiin tiloihimme, puhtauspalvelujen johtaja Henna Tikka, Keski-Suomen sairaanhoitopiiristä toteaa.

Kyseessä on yksi Suomen suurimmista irtaimistonpuhdistushankkeista. Poistoalla on Turussa Suomen suurin puhdistuslinjasto. Sen etuna on, että asiakkaan tilat voivat olla puhdistuksen aikana normaalissa käytössä, eikä erillisiä osastointeja tarvitse rakentaa.

– Kyseessä on erittäin työllistävä projekti ja etsimme paraikaa Turussa palvelukseemme 50 uutta henkilöä, joille voimme tarjota kahdeksi kuukaudeksi töitä. Kaikki henkilöt saavat asianmukaisen koulutuksen ja heillä on sen jälkeen toki mahdollisuus työllistyä myös jatkossa meille, Poistoa Oy:n yrittäjä ja rakennusterveysasiantuntija Niina Kesti kertoo.

Työ sopii Kestin mukaan esimerkiksi lomautetuille, vanhempainvapaalla oleville ja opiskelijoille, sillä henkilö voi itse vaikuttaa työtuntien määrä. Joukkoon toki etsitään myös puhtausalan ammattilaisia.

Irtaimiston puhdistukset kasvavat voimakkaasti, sillä tietoisuus haitallisten mikrobien siirtymisestä uusiin tiloihin muuton yhteydessä on lisääntynyt. Kemikaalittoman puhdistusprosessimme ansiosta voimme edesauttaa, että sisäilmaongelmista kärsineiden henkilöiden oireet eivät jatkuisi uusissa tiloissa, Kesti toteaa.

Valtaosa puhdistettavista esineistä on ICT-laitteita ja lääkinnällisiä laitteita.

Nii­na Kes­ti

Ra­ken­nus­ter­vey­sa­sian­tun­ti­ja (RTA)
Ho­me­sii­vous­ten suun­nit­te­lu

045 322 4995
nii­na.kes­ti@pois­toa.fi