13.4.2021 · Lukuaika noin puolitoista minuuttia (223 sanaa)

Poistoan perustaja Niina Kesti on Suomen ainoa puhtausalan rakennusterveysasiantuntija 

Poistoan perustaja Niina Kesti pilkkoi rakennusterveyskoulutuksensa päättötyössä homesiivouksen konkreettisiksi palasiksi. Tämä selkeä ja kattava perehdytys homesiivouksen toteutukseen on paitsi Poistoan työn käsikirja myös erinomainen ohjeistus ja perehdytys koko alalle.    

Homesiivouksen käytännön toteutus ja tuotteistus -opinnäytetyö pureutuu homesiivouksen merkitykseen ja sen perusteisiin. 

– Jotta palveluntarjoaja voi toteuttaa laadukasta ja ammattitaitoista homesiivousta, on toki ymmärrettävä homepölyn, lian ja mikrobien ominaisuuksia sekä niiden terveysvaikutuksia, Kesti muistuttaa. 

Vasta kun teoria on hallussa, voi ymmärtää homesiivouksen käytännöntoteutuksen aseptiikkaa, eli sitä miten siivous toteutetaan steriilisti puhtaimmasta likaisimpaan päin edeten.  

– Käytännön työssä on otettava huomioon paljon erikoisosaamista vaativia asioita, kuten pölyn leviämisen estäminen osastoinnin ja alipaineistuksen avulla. Täytyy myös taata oikeanlaiset henkilösuojaimet ja työturvallisuuslain noudattaminen. 

Kestin ainutlaatuinen koulutus- ja työkokemusyhdistelmä on tehnyt hänestä maamme johtavan rakennusterveys- ja homesiivousasiantuntijan. 

– Teemme Poistoalla paljon yhteistyötä eri asiantuntijatahojen kanssa. Meille on tärkeää hallita alan tuorein tutkimustieto sekä levittää sitä myös muille kouluttamalla rakennusterveyden ja siivousalan opiskelijoita, opettajia ja yrittäjiä ympäri maata, Kesti kertoo. 

Tutustu Kestin opinnäytetyöhön täällä >>